Charlotte Boullion mieści się w dawnym Domu Partii, budynku kiedyś niedostępnym dla mieszkańców, a dziś jednym z kultowych punktów młodej Warszawy. Wejście do Boullion znajduje się od strony Nowego Światu.
W Charlotte Boullion oprócz klasycznego menu, można spróbować najbardziej znanych, francuskich ciepłych dań, takich jak bulion, ratatouille czy ślimaki po burgundzku.
Śniadania serwujemy do 24:00
20.00
Koszyk pieczywa oraz domowa konfitura, czekolada, słony karmel lub miód Charlotte, dowolny napój gorący lub sok Cappy.
22.00
Koszyk pieczywa oraz domowa konfitura, czekolada, słony karmel lub miód Charlotte, dowolny napój gorący lub sok Cappy, jajko z wolnego wybiegu sadzone lub gotowane na miękko.
30.00
Koszyk pieczywa oraz domowa konfitura, czekolada, słony karmel lub miód Charlotte, dowolny napój gorący lub sok Cappy, jajko z wolnego wybiegu sadzone lub gotowane na miękko, kieliszek wina musującego Beltoure.
10.00
na słodko / z szynką / z kozim serem
12.00
Jogurt naturalny z domową granolą z opiekanych płatków, orzechów, miodu i żurawiny.
12.00
5.50
6.00
cytrynowy, malinowy
9.00
z migdałami i rumem
6.00
6.00
6.00
5.00
4.50
z czekoladą i makiem
4.00
1.50
12.00
z lawendą / z makiem / z pistacjami
12.00
12.00
12.00
12.00
6.00
truskawkowy / pistacjowy / waniliowy / kawowy
4.00
12.00
9.00
5.00
Poproś kelnera o bezpłatną karafkę wody gazowanej lub niegazowanej.
10.00
7.00
gazowana, niegazowana
0.33l 8.00 / 0.75l 11.00
7.00
7.00
14.00
pomarańczowy, grejpfrutowy
7.00
pomarańczowy, jabłkowy, pomidorowy
7.00
Coca Cola, Cola Zero
7.00
9.00
7.50
10.00
10.50
12.00
13.00
2.00
Wszystkie nasze kawy możesz zamówić z mlekiem sojowym, ryżowym, owsianym (+2.00) lub mlekiem bez laktozy.
11.00
French Breakfast - czarna herbata śniadaniowa. Earl Grey Charles - czarna herbata z dodatkiem bergamotki. Jardin - czarna herbata o kwiatowo - owocowym aromacie. Vert Céladon – zielona tradycyjna chińska herbata. Lavande rosée - zielona herbata z dodatkiem lawendy i róży. Forêt Rouge – czerwona herbata Rooibos bez teiny z dodatkiem owoców. Infusion provençale - mieszanka ziół z Prowansji. Menthe - klasyczny napar z liści mięty.
Wszystkie nasze tartines przygotowywane są z chleba Charlotte.
12.00
Szynka, ser Gruyère, musztarda Dijon.
12.00
Plastry rostbefu, majonez, roszponka.
12.00
Łosoś wędzony, gęsta śmietana, koperek.
12.00
Ser kozi dojrzewający, miód, roszponka, tymianek.
12.00
Ser „Pavé 3 Provinces” (miękki ser z północnej Francji), świeża figa.
12.00
Długo duszone warzywa, świeża rukola.
12.00
Zapytaj obsługę o aktualną kanapkę sezonową.
Wszystkie nasze tartines przygotowywane są z chleba Charlotte.
13.00
Plastry pieczonej piersi z indyka, sos z żurawiny i czerwonego wina, majonez.
13.00
Mozzarella, domowa tapenada z czarnych oliwek.
13.00
Szynka, ser Gruyère, domowe pesto z rukoli.
13.00
Ser kozi dojrzewający, tymianek, miód.
12.00
Sałatka jarzynowa, sos na bazie domowego majonezu z dodatkiem anchois, szynka, kromka chleba Charlotte.
12.00
Pasta z dorsza i gotowanych ziemniaków, marynowana cebula, kromka chleba żytniego.
12.00
Gotowane jajka, majonez truflowy, świeży estragon kromka chleba bezglutenowego.
12.00
Pieczone pory, twaróg ziołowy, kruszonka chlebowa.
13.00
Talerzyk 4 serów francuskich: kozi, Pavé 3 Provinces, Gruyère, bleu z grillowanym chlebem Charlotte.
23.00
Ślimaki zapiekane w maśle czosnkowo ziołowym, bagietka paryska.
15.00
Mus z wątróbek drobiowych z brandy, konfitura z suszonych fig, 4 kromki pieczywa (z kieliszkiem wina Muscat 27.00).
Buliony serwujemy od rana do 24:00.
15.00
Długo gotowany bulion drobiowo - wołowy z kawałkiem szpondra oraz pieczoną marchwią i czosnkiem, podawany z ręcznie robionym makaronem.
15.00
Długo gotowany bulion na bazie warzyw oraz grzybów suszonych z dodatkiem pasty z bakłażana oraz smażonych borowików, podawany z ręcznie robionym makaronem.
28.00
Filet zapiekany w sosie z dodatkiem kalafiora i makaronu, całość polana salsą z kaparów.
26.00
Wołowina duszona w czerwonym winie, duszone warzywa, purée ziemniaczane.
22.00
Duszone warzywa, domowe pesto z rukoli, chleb Charlotte.
21.00
Tradycyjna zapiekana kanapka z cukinią, sosem béchamel i serem Gruyère, zestaw zielonych sałat (z jajkiem sadzonym 22.00).
21.00
Tradycyjna zapiekana kanapka z szynką, sosem béchamel i serem Gruyère, zestaw zielonych sałat (z jajkiem sadzonym 22.00).
23.00
Tradycyjna zapiekana kanapka z pieczonym indykiem, sosem béchamel i serem Gruyère i jajkiem sadzonym zestaw zielonych sałat.
3.00
Talerzyk oliwy extra vergine z octem balsamicznym.
7.00
3.00
Grillowany chleb Charlotte i masło demi-sel.
10.00
Frytki podawane z domowym sosem aioli.
21.00
Sałaty, tuńczyk, zielona fasolka, pomidorki cherry, jajka przepiórcze, sos vinaigrette z anchois
21.00
Sałaty, grzanki z kozim serem, orzeszki pinii, miodowy sos vinaigrette.
kieliszek 150 ml / karafka 250 ml / karafka 500 ml / karafka 1 l
12.00 / 19.00 / 37.00 / 68.00
IGP Pays d'Oc Languedoc
12.00 / 19.00 / 37.00 / 68.00
IGP Côtes Catalanes
kieliszek 150 ml / karafka 250 ml / karafka 500 ml / karafka 1 l
12.00 / 19.00 / 37.00 / 68.00
IGP Pays d'Oc
12.00 / 19.00 / 37.00 / 68.00
VDP Languedoc
kieliszek 150 ml / karafka 250 ml / karafka 500 ml / karafka 1 l
12.00 / 19.00 / 37.00 / 68.00
IGP Languedoc
kieliszek 75 ml / kieliszek 150 ml / butelka 750 ml
14.00 / 26.00 / 125.00
Domaine L'Epinay Loire, wino BIO
10.00 / 20.00 / 95.00
A.C Alsace
15.00 / 29.00 / 138.00
AOC Petit Chablis
22.00 / 43.00 / 205.00
A.C. Montagny 1-Er Cru
- / 12.00 / 57.00
IGP Côtes de Gascogne
- / 15.00 / 74.00
IGP Côtes Catalanes
- / 15.00 / 74.00
IGP Méditerranée
9.00 / 16.00 / 79.00
IGP Pays d'Oc Languedoc, wino wegańskie
kieliszek 75 ml / kieliszek 150 ml / butelka 750 ml
26.00 / 49.00 / 240.00
AOC Châteaneuf du Papes
10.00 / 18.00 / 85.00
AOC Bordeaux Supérieur
11.00 / 20.00 / 98.00
AOP Medoc
19.00 / 36.00 / 177.00
Saint-Émilion Grand Cru
- / 12.00 / 57.00
IGP Pays d'Oc
- / 12.00 / 57.00
IGP de l'Hérault
9.00 / 16.00 / 79.00
IGP Pays d'Oc Languedoc, wino wegańskie
kieliszek 75 ml / kieliszek 150 ml / butelka 750 ml
- / 12.00 / 57.00
IGP Pays d’Oc Languedoc
10.00 / 18.00 / 89.00
AOC Cabernet d'Anjou
kieliszek 75 ml / kieliszek 150 ml / butelka 750 ml
- / 15.00 / 74.00
IGP Côtes Catalanes
10.00 / 19.00 / 90.00
AOC Rosé D'Anjou
kieliszek 125 ml / butelka 750 ml
19.00 / 110.00
Blanc de Blancs, AOC Loire
19.00 / 110.00
AOC Loire
19.00
Blanc de Blanc, butelka 200ml
kieliszek 150 ml / butelka 750 ml
12.00 / 57.00
Alsace, méthode Charmat
15.00 / 72.00
Blanc de Blancs, méthode Charmat
kieliszek 125 ml / butelka 750 ml
29.00 / 170.00
AOC Champagne
140.00
AOC Champagne, butelka 375 ml
- / 200.00
AOC Champagne
14.00
Créme de Cassis de Bourgogne, Sauvignon Blanc
16.00
Créme de Cassis de Bourgogne, Beltoure
29.00
Créme de Cassis de Bourgogne, Champagne
21.00
AOC Pineau de Charentes
12.00
Stella Artois, butelka 330 ml
12.00 / 55.00 litr
owoce, Beltoure, Sauvignon Blanc, Rose, wódka
22.00
wódka, creme de cassis, nektar ananasowy, sok z cytryny
22.00
whisky, Ricard Pastis, syrop cukrowy, sok z cytryny, białko
22.00
koniak calvados d'estou fine, tonic Henry Thomas
16.00
Beltoure, świeży sok pomarańczowy, grenadyna
20.00
Lillet Blanc, wódka, imbir, bitters
20.00
Aperol, Beltoure
10.00
Bordeaux
15.00
AOC Calvados
15.00
AOC Cognac
ul. Nowy Świat 6/12
00-400 Warszawa
kierownik zmiany: +48 882 787 710
menedżer lokalu: +48 882 787 704
poniedziałek – czwartek: 7.00 – 0.00
piątek: 7.00 – 1.00
sobota: 8.00 – 1.00
niedziela: 8.00 -22.00
przyjmujemy rezerwacje od godziny 16:00
kierownik zmiany: +48 882 787 710
Aby dokonać rezerwacji na więcej niż 8 osób, skontaktuj się z menadżerem.
menedżer lokalu: +48 882 787 704
Przyjmujemy zamówienia na nasze wypieki do wtorku 12 kwietnia, do godziny 10:00.
Zamówienia można składać przez poniższy link: